Verhuizen naar Portugal of Spanje?

Wilt u als particulier goederen vervoerd hebben naar Spanje of Portugal? Dat kan!

Wij zijn geen verhuisbedrijf maar hebben wel ruime ervaring met transport voor particulieren. Indien de goederen transportwaardig verpakt zijn en er een grote internationale trailer bij zowel het laad- als los adres kan komen, kunnen wij ook u van dienst zijn bij het transport naar Spanje of Portugal.

Ruime ervaring in particuliere transporten naar Spanje en Portugal

Indien wij transport uit voeren voor particuliere klanten moeten wij wel enkele strikte voorwaarden hanteren. Indien aan deze voorwaarden voldaan kan worden is dit bijna een garantie voor een probleemloos transport van uw persoonlijke goederen.

Voorwaarden:

– De (persoonlijke) goederen dienen transportwaardig verpakt te zijn.
– De laad- en los plaats moeten bereikbaar zijn met een grote internationale trailer. (lengte ca. 18 meter)
– De trailer kan op het laad- en los adres stoppen zonder de openbare weg (deels) te blokkeren.
– Bij het laden en het lossen dient u zelf voor mensen te zorgen die de vrachtauto laden of lossen. De chauffeur zal hierbij niet helpen. Hij zal er wel op toezien dat de goederen goed worden vast gezet in de trailer. Dit blijft echter wel uw eigen verantwoordelijkheid.
– Het transport vindt plaats op eigen risico.
– De transportkosten zijn vooraf betaald.

Onze internationale trailers beschikken niet over een hydraulische laadklep. Indien het niet mogelijk is om de laad- of los locatie te bereiken met een grote internationale vrachtwagen, bestaan er ook mogelijkheden om tegen meerkosten een kleinere vrachtwagen met hydraulische laadklep te sturen. Vraag de afdeling planning naar de mogelijkheden hiervan.

F.A.Q. – Veel gestelde vragen

Nee, BTA International BV is geen verhuisbedrijf maar een onafhankelijke internationale expediteur. Wij vervoeren met regelmaat verhuis- of persoonlijke goederen voor particulieren.
Omdat wij geen verhuizers zijn, dient u de vrachtauto zelf te laden en te lossen. Houdt er rekening mee dat de internationale trailer waarmee wij uw zending zullen vervoeren niet over een hydraulische laadklep beschikt. De hoogte van een vrachtauto waar de goederen dan in getild moeten worden bedraagt 1 tot 1,2 meter.
Bij het uitbrengen van de offerte zullen wij doorgaans vermelden hoe lang u over het laden en het lossen mag doen. Dit is mede afhankelijk van de hoeveelheid die u wilt transporteren. Indien u meer tijd nodig heeft om te laden of te lossen is dit natuurlijk ook mogelijk, wij rekenen € 45,- (excl. BTW) voor een (extra) wacht uur.
Het beste is om zo min mogelijk losse goederen te vervoeren. Probeer zoveel mogelijk te verpakken in handzame dozen. Meubilair en/of eventueel witgoed kunt u het beste omwikkelen met bubbelplastic of karton en krimpfolie om krassen te voorkomen.
U dient zelf zorg te dragen voor het goed vastzetten van uw goederen in de trailer. De chauffeur kan u hierbij wel helpen, echter blijft het wel uw eigen verantwoordelijkheid. De chauffeur heeft wel enkele spanbanden bij zich. Echter is het raadzaam enkele spanbanden aan te schaffen om de goederen mee vast te kunnen zetten. Deze blijven na het transport uiteraard uw eigendom.
Wij raden aan een maximale hoogte van 2 meter aan te houden. Hoger is wel mogelijk, maar hoe hoger de goederen zijn, hoe moeilijker het is om de goederen vast te zetten.
Nee, in principe laden wij uw goederen niet over. Er zijn echter situaties mogelijk waarbij dit niet anders kan. Wij zullen dit altijd in overleg met u doen.
Ja, dat kan. In overleg is met ons alles mogelijk. Zelfs laden op zaterdag of zondag is mogelijk. Rekent u hiervoor echter wel op een weekendtoeslag.
Dat ligt aan de situatie en de hoeveelheid van uw transport. Alles is mogelijk, echter hoe meer flexibiliteit wij krijgen hoe beter wij uw zending kunnen plannen. Uiteindelijk scheelt dit weer in de transportkosten voor u.
Wij kunnen met u afspreken om u bijvoorbeeld een uur of 2 uur vooraf te bellen. Uiteraard kunt u zelf ook contact opnemen met een van onze planners voor een statusmelding.
U vult eenvoudig en snel het online offerte formulier in en wij zullen u dan een offerte mailen of contact met u opnemen indien wij meer informatie nodig hebben. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen.
Wij berekenen de vrachtkosten aan de hand van de hoeveelheid laadruimte die u zult gebruiken in de vrachtwagen. Dit doen wij op basis van laadmeters en dus niet op basis van cubage. Cubage kan wel een richtlijn zijn hoeveel laadmeters u nodig heeft.
Een laadmeter is een transport term die aangeeft hoeveel ruimte u gebruikt in de trailer. 1 laadmeter staat gelijk aan de volgende afmetingen: 100x240x220 cm (Lengte x Breedte x Hoogte). Een grote internationale trailer beschikt doorgaans over 13,6 laadmeter.
Nee, het tarief dat wij u geven is All-In. Dus inclusief dieselolietoeslag, tolkosten en alle andere kosten. Houdt er wel rekening mee dat wij werken met prijzen exclusief BTW. U dient de offerte dus te vermeerderen met 21% BTW. Indien er “wachturen” ontstaan omdat u meer tijd nodig heeft voor het laden of het lossen, dan zullen wij dit wel door moeten belasten. Wij rekenen € 45,- (excl. BTW) per (extra) wachtuur.
Bij het boeken van uw zending moet u de vrachtkosten voldoen. U ontvangt van ons een pro-forma factuur. U kunt de factuur betalen door middel van een overboeking. Als het transport is afgerond ontvangt u van ons een definitieve factuur.
Nee, uw goederen zijn niet verzekerd tijdens het transport. Dit is geheel op eigen risico. Wij raden het sterk aan de goederen zelf te verzekeren.

 


Dé specialisten voor transport van en naar Spanje & Portugal!

Wilt u zelf onze werkwijze ervaren? Vraag zonder enige moeite een offerte aan voor uw transport Spanje en/of Portugal. Binnen enkele uren ontvangt u van ons een op maat gemaakte en geheel vrijblijvende offerte. Wilt u direct antwoord op uw logistieke vraag? Belt u dan met +31(0)53-4800630 en een van onze transport specialisten helpt u direct verder.